Архив на блога

вторник, 22 януари 2008 г.

Слънчевите знаци

ОВЕН

Зодиален знак, подвластен на Марс - планета на действието. Вие сте родени за водачи. Обичате да започвате нещата, но оставяте други да ги довършват, защото се отегчавате и търсите нови предизвикателства. Вие сте човек на действието. Стремите се да бъдете първи във всичко и често сте в състояние да пренебрегнете правата и чувствата на околните. Научете се да подтискате агресивността си. Ако бъдете дипломатични и тактични може да постигнете много.


ТЕЛЕЦ

Зодиален знак, подвластен на Венера - планета на красотата и изяществото. Вие обичате хубавите неща в живота и съсредоточавате енергията си върху задоволяване желанието си за удоволствия, придобиване на материални блага, пари. Дарбата Ви е да планирате и да работите усърдно за постигане на целите си. Вие сте предани на приятелите си и често се товарите с техните проблеми. Изключително ревниви сте и понякога стигате до крайности. Опитайте се да разберете себе си, за ба бъдат проблемите Ви по-малко.


БЛИЗНАЦИ

Зодиален знак, подвластен на Меркурий - планета на интелекта и общуването. /Смята се, че Близнаците са най-интелигентните хора от зодиака./ Вие имате бърз ум и всеобхватно любопитство. Липсва Ви обаче упоритост да довършите това, което сте започнали. От Вас може да стане отличен философ или писател. Обичате да говорите пред публика и да давате съвети какво другите да правят. Ако си наложите по-сериозен самоконтрол няма да има нищо, което не бихте могли да постигнете. Старайте се да останете спокойни, за да не пренапрегнете и без това натоварената си нервна система.


РАК

Зодиален знак, подвластен на Луната. /Смята се, че Ракът е най-чувствителният и най-силният от водните знаци./ Вие обичате много силно и се привързвате за цял живот. За Вас от първостепенно значение са домът и семейният живот и ще направите всичко възможно, за да ги запазите. Лесно се засягате от пренебрежението на другите. Понякога сте силни, а друг път -- уязвими като деца. Реагирате повече по интуиция, отколкото водени от разума. Обикновено сте срамежливи, дори плахи. Можете да бъдете манипулирани чрез внимание, но ако към Вас се приложи сила, ставате непоклатими и можете да бъдете жестоки врагове.


ЛЪВ

Зодиален знак, подвластен на Слънцето. Вие сте благородни, прями и силни. Обичате да сте водачи, макар че понякога е силно завишено самомнението Ви. Бихте направили всичко, за да платите цената на ръкоплясканията и да блестите в светлината на прожекторите. Ако изпаднете в ситуация, която Ви ограничава, просто зарязвате работата си. Себесъхранението е от особена важност за Вас. Срещуположният пол силно Ви привлича. Верни и щедри сте. Готови сте да защитите детето си с всички възможни средства.


ДЕВА

Зодиален знак, подвластен на планетата Меркурий. Вие държите много на детайлите и се справяте във всяка област, която изисква точност. Понякога обаче, така се задълбавате в тях, че загубвате представа за цялостната картина на нещата. Възможно е да се посветите на медицината. Ако мислите по-конструктивно ще допринесете много за човечеството. Не се безпокойте толкова много за здравето си, защото може да се разболеете по Ваша вина. Имате доста високи изисквания към бъдещия си партньор и затова може да останете сами.


ВЕЗНИ

Зодиален знак, подвластен на Венера - планета на красотата и изяществото. Вие търсите компания, имате нужда от нея и рядко оставате сами. Затова бракът е от особено значение за Вас. Предпочитате работата с хора. Може да бъдете добри адвокати и съдии, защото сте в състояние да прозрете ясно и в двете страни на въпроса. Не сте мързеливи. Работите усърдно и държите и колегите Ви да полагат сериозни усилия. Имате чувство за справедливост и коректност. Рядко проявявате гнева си, но когато това стане... 'се развихря буря'. Успокоявате се бързо и не намразвате хората, които са предизвикали избухването Ви.


СКОРПИОН

Зодиален знак, подвластен на Плутон. /Смята се, че в зодиака няма друг толкова силен знак -- с огромни възможности за добро или зло./ Вие имате силна воля, но сте потайни. Заради голямата Ви емоционалност почтеността Ви трябва да бъде също на висота, защото в противен случай може да стигнете до насилие, болезнена нервност, омраза или прекомерно чувство за собственост. Половият нагон и интересът Ви към секса са ярко изразени. Често ставате работохолици. Нямате милост нито към себе си, нито към колегите си. С каквото и да се захванете го правите възможно най-добре. Презирате слабостта както в себе си, така и в другите.


СТРЕЛЕЦ

Зодиален знак, подвластен на Юпитер - планета на простора и сполуката. Вие сте честен, свободолюбив, духовит, идеалист. Справяте се и в най-трудното положение, защото имате нещо като щит. Ако сте жена, сте очарователна компаньонка, но обикновено не обичате домакинската работа и сте твърде независима. Ако се свържете със социална или религиозна група, чийто мироглед е ограничен, действате 'като с кепенци'. Често Ви смятат за безцеремонни или нетактични. Трябва да се научите да действате умно и балансирано, защото в противен случай може да станете фанатици и да следвате сляпо някоя примитивна догма.


КОЗИРОГ

Зодиален знак, подвластен на планетата Сатурн. / Много астролози го смятат за най-силния знак от зодиака./ Вие сте въздържани, трудолюбиви, практични, подредени, методични. Не разрешавате нищо да препречи пътя Ви. Като врагове сте непобедими, а като приятели - лоялни докрай. Останете почтени и можете да стигнете изключително далеч. В случай, че изгубите почтеността си, също сте в състояние да постигнете много, но ще имате и грандиозни провали. Причината е, че планетата Сатурн е източник на съвършената справедливост - каквото посееш, такова ще пожънеш. Ще живеете до дълбока старост. В младостта си сте мъдри като възрастни, а в старостта си - млади по дух.


ВОДОЛЕЙ

Зодиален знак, подвластен на планетата Уран. /Смята се, че това е знакът на братството и приятелството./ Вие сте спокойни и неуморни в труда си. Предпочитате да работите за доброто и щастието на хората. Може да се включите в различни хуманитарни мисии. Силно желаете да притежавате материални блага, но не сте алчни. Ненавиждате лицемерието. Решителни сте, упорити. Често спорите, което предизвиква неодобрението на колегите. Външно изглеждате спокойни, но приели работата си сериозно, Вие сте кълбо от нерви и затова често боледувате.


РИБИ

Зодиален знак, подвластен на планетата Нептун. Вие сте много чувствителни и отзивчиви към мислите и чувствата на другите. Стремите се да постъпвате правилно, но не Ви достига воля. Не трябва да се колебаете. Борете се за правата си. Предпочитате да се носите по течението, вместо да се обвържете с някаква отговорност. Мените поведението си от една крайност -- в друга, което дразни онези, които работят или живеят с Вас. Вие не сте амбициозни. По-скоро живеете в измислен свят. Имате свръх развито въображение. Можете да станете прекрасни изпълнители във всички области на изкуството.

Няма коментари: