Архив на блога

четвъртък, 24 януари 2008 г.

Подаръци според зодията

ОВЕН. "С рогата напред!" е девизът на тази зодия. Милите овнета никак не са скромни, те винаги трябва да са в първите редици. Макар и малки, децата Овни трудно се манипулират, ако кажат "не", родителската педагогика не върши никаква работа. Подаръкът за детето Овен трябва да е като характера му -да привлича погледите. Нещо, от което всички да ахнат. Голямо, внушително, по възможност шумно и святкащо, за да прави впечатление. Не си и помисляйте да купите на тинейджъра Овен нещо скромно и практично. Само марково, само най-доброто!

ТЕЛЕЦ. Той здраво е стъпил на земята и лесно не може да се баламоса. По-скоро той ще ви манипулира, и то без да се усетите. Практичен до мозъка на костите си, обича подаръци, които ще му вършат работа, но те трябва да са непременно скъпи и качествени. Не подарявайте на детето Телец играчка, която служи само за украса. Тя трябва да му върши добра работа в игрите и то дълго време (качествена, тоест скъпа), да може да я сглобява, разглобява, да изпълнява много функции, като лего например. Ако е кукла Барби, трябва да си има и къщичка, и дрехи, и обзавеждане. За по-големите деца подаръкът също трябва да е практичен. Независимо дали е дреха, обувки, раничка или техника, условието е да са качествени и скъпи. "Случайно" забравете етикета с високата цена на подаръка, ако искате наистина да впечатлите тийнейджъра Телец.

БЛИЗНАЦИ. Близнаците са изключително впечатлителни, жестът за тях е по-важен от самия подарък. За да ги зарадвате истински, проявете голямо въображение при избора на подарък. Той не трябва да бъде купен набързо от близкия магазин. Трябва да е необичаен и вълнуващ. Нещо, за което си е мечтал дълго време. И най-важното, поднесен с подходящо послание. На картичка напишете стихотворение специално за Близнака, или цитирайте някой велик мислител. Вниманието ще го трогне. Тинейджърките ще си умрат от радост при вида на пълен комплект гримове и други аксесоари, а момчетата - от най-новата техническа изцепка или мобилен апарат с екстри.

РАК. Силно емоционални и с добра памет, тези деца никога не забравят преживяванията си. Любимата си играчка може да я пазят до старини. Привързани са към дома си, но не търпят да им се налага мнение в семейството. Детето Рак предпочита само да си избира както пособията за бита, така и подаръците. Затова с голямото дете заедно обиколете магазините, за да си хареса подарък. За по-малките елементът изненада е задължителен, но предварително сондирайте мнение, за да няма неприятни изненади. Помнете, че Ракът не го интересува стойността на подаръка, а качеството и приятните преживявания, свързани с поднасянето му.

ЛЪВ. За царя - царски подарък. Защото детето Лъв обича да е на върха, да му се възхищават, да го хвалят, да е най-добро във всичко, включително и при получаване на подаръци. Те трябва да правят впечатление, да са внушителни, скъпи, както се полага на царска особа. Момиченцата обичат да се кипрят и най-много ще се зарадват на козметика, екстравагантни дрешки и аксесоари и на всичко, което ги поставя една глава над другите. Момчетата също са със самочувствие и лидерски амбиции и биха се зарадвали на игри с войници, които да командват, коли, които да управляват и книги за велики пълководци.

ДЕВА. Девата е човек реалист, който не обича крайностите. Той търси практическата изгода, щурите идеи са му чужди. Не вярва на бабини деветини и затова не си давайте парите за феи, принцеси и други измишльотини. Имат артистични наклонности и умеят да рисуват, ако се подпомогнат в тази насока. Понеже добре си правят сметката, на тинейджъра може да му дадете пари вместо подарък, той ще ги вложи много добре. За по-малките са подходящи статив и боички за рисуване, нещо за моделиране, конструктор, пъзел, монополи, касичка.

ВЕЗНИ. Прилежни, хармонични, справедливи. Вечно се колебаят, особено между практичното и екстравагантното. За тях е подходящ подарък, който радва окото с красотата си и подхранва вроденото им чувство за хармония. Подходящи са красиви, пъстри играчки, албуми с репродукции, географски атласи, красива статуетка, стилна дреха, красиви обувки, но не екстравагантни. Най-много ще се зарадват на домашен любимец, особено куче. Трудно е да се угоди на Везните, те по принцип не знаят какво искат.

СКОРПИОН. Силни, упорити личности, авантюристи и откриватели. Ще ги зарадвате с подарък, който развива творческата им мисъл и фантазия. Най-подходящи са атласи, енциклопедии, конструктори, микроскоп, принадлежности за фокуси, комплект за химически опити. Филмите на ужасите и научната фантастика ще задоволят богатата им фантазия.

СТРЕЛЕЦ. Детето Стрелец е интелигентно, любопитно, справедливо, обича да защитава някоя кауза. Не е претенциозно по отношение на подаръците. Искреният и очарователен стрелец просто ще оцени вашия жест и старанието при избор на подаръка. Каквото и да купите, трябва да е поднесено с особена любов, добре опаковано, в подходящия момент и всичко да говори "Толкова сме се постарали, защото те уважаваме и обичаме".

КОЗИРОГ. Малкият Козирог е необикновено зрял, обича да се държи като възрастен, упорит и практичен, с добра душа. Безцелните игри не са за него. Обича да рисува, да слуша музика, да майстори нещо, да сглобява. Същевременно обича всичко загадъчно и тайнствено. Ще се зарадва истински на играчки като НЛО, лекарски комплект, инструменти, лего, сборник с главоблъсканици, карти за гадаене и магьоснически атрибути, загадъчни играчки, в които нещо свети и се върти.

ВОДОЛЕИ. Детето Водолей е чувствително, непредсказуемо, упорито, изобретателно. Мисълта му е със скоростта на светкавица. Склонните към гениалност Водолеи с удоволствие ще приемат подарък фотоапарат, камера или нова компютърна игра, всичко, което ще подхранва аналитичния им ум и ще даде повод за зараждане на нови, оригинални идеи.

РИБИ. Дай им на Рибите да си мечтаят и да фантазират. Състрадателни и артистични, ще се зарадват на всичко, свързано с мистерии, творчество, музика, изкуство. Тъй като обичат да пеят и да рисуват, подарете им диск с любима музика, музикален инструмент-играчка, палитра, албум за снимки, фантастичен филм или книга, истории със загадки и мистика. Мечтата на всяка малка златоперка е да стане балерина и подарък "палци" ще я очарова. Както и всичко, което става за талисман.

Няма коментари: