Архив на блога

четвъртък, 24 януари 2008 г.

Парфюм според зодията

Зодиакалният знак, под който сме родени, определя не само характера ни. Всеки зодиакален знак има свой аромат. Изборът на подходящ парфюм влияе положително на нашата психика и интелект. Този хороскоп ще ви помогне при избора на подарък за близки и приятели.


ОВЕН
Девизът на този огнен знак е: "Винаги напред!" Овните с въодушевление правят планове, но не винаги ги реализират. Ако искате да им подарите цветя, най-добрият избор ще бъде - лалета или гладиоли. Те обичат класически парфюми със силно изразен аромат. Острите ухания ги активизират, правят ги по-съсредоточени и внимателни. Дървесните нотки подобряват самочувствието им и ги въодушевяват за добри дела. Овните се впечатляват от подарък във вишнево-червена опаковка.
Подходящи аромати за Овена:
Allure, Coco, Opium, Chanel 5, Magic Noire
Kenzo, Green Jens, M.Jordan, One Men Show

ТЕЛЕЦ
Телецът е щастлив, когато в семейството му цари спокойствие и хармония. Той няма влечение към всякакви изменения и нововъведения. Обича природата, романтиката не му е чужда. Цъфнало люляково клонче през пролетта може да му завърти главата. За Телеца най-подходящи са парфюми с характерни цветни-сладникави нотки, а също така свежият аромат на бергамот (вид круша) Този парфюм стимулира чувството им за естетика и склонността им към леност. Дъхът на горски мъх им помага да се приспособят по-лесно към всякакви промени и нововъведения, правейки ги по-предприемчиви и активни. Телецът ще се зарадва на голям флакон в яркочервена или яркозелена опаковка.
Подходящи аромати за Телеца:
Amarige, Champagne, Organza, XS
Egoist, Fahrenheit, Hugo, Yatagan

БЛИЗНАЦИ
Те са много любознателни, подкрепят всевъзможни нови идеи и искат да изпробват всичко в живота, поради което често се парят. Обичат рози и момини сълзи. В тяхната представа раят е градина с аромат на рози. На техния активен начин на живот подхождат свежи аромати, особени с цитрусови нотки. Такъв аромат влияе положително на психиката им и спомага за по-добра организираност. Ароматите на подправки и свежа зеленина са способни да стабилизират тяхната нервна система. Подарете им екстравагантен и в същото време весел флакон в светложълт цвят или небесно син, с което ще доставите на Близнака огромно удоволствие.
Подходящи аромати за Близнаци:
5-Avenue, 1881-Cerruti, L"Eua Par Kenzo, Pleasures
Aqua Digio, Blue Jens, Versus, What About Adam

РАК
За чувствителния и емоционален Рак е особено важна спокойната атмосфера и хармонията. Ракът е воден знак, затова той си почива най-добре на морския бряг, където се зарежда с енергия. Свежият мирис на море и тайнственият дъх на кактуса вдъхновяват творческия дух на Рака. Неговият любим парфюм е с дъх на лято и с цветно-фруктов аромат. Жасминът дава сили на Рака. Най-добрият подарък е закръглен флакон в тъмножълта опаковка. Често пъти Ракът харесва и белия цвят, символ на светлина и чистота.
Подходящи аромати за Рака:
Aqua Di gio, Escape, L"Eua D"Issey, Magnetic
Cool Water, 1881-Cerruti, Joop/Read, Pleasures

ЛЪВ
Лъвът притежава неизчерпаема енергия, на която всеки от нас може да завиди. Идеалният парфюм за него е комбинация от цветни и класически елегантни съставки. Лъвът реагира най-чувствително на наситените аромати. Свежият мирис на нарциса го вдъхновява и е в състояние да пропъди неговите мрачни мисли. Дървесните нотки развиват неговото чувство на увереност в себе си и укрепват чувството му за собствено достойнство. Лъвът няма да устои пред голям флакон, оформен с фантазия в жълта, зелена или златиста опаковка.
Подходящи аромати за Лъва:
Eternity, Miss Dior, Paris, Poison
Havana, Polo Sport, Romo Uomo, Zino Davidoff

ДЕВА
Повечето Деви са прекалено разумни, обичат всичко да бъде по правилата. Техните балкони обикновено са потънали в зеленина. За тях е особено важно материалното благополучие. Силните цветни аромати, екзотичните аромати и миризми са способни да ги настроят на романтична вълна, само ако чувството им за реалност не надвие. На Девите ще се хареса флаконче в строга геометрична форма. Може да им въздейства силно една зелена или синя опаковка.
Подходящи аромати за Дева:
Paloma Picasso, Diva, Roma, Anais Anais
Jazz!, One, Sculpture, Angel

ВЕЗНИ
Везните са въздушен знак и затова те с лекота се справят с онези неща, които на другите причиняват безсънни нощи. Предпочитат рози и фрезии. В техните градини цъфтят теменужки и есенни цветя. Сладките аромати ги правят по-уверени в себе си. Топлите тютюневи нотки ги правят и по-решителни. На Везните ще им бъде приятно, ако им подарите флакон с правилна форма и закръглени ръбове в синьо-зелена опаковка.
Подходящи аромати за Везни:
Gabriela Sabatini, Poeme, Priscilla Presley, Venezia
Hugo, Declaration, Boss Elements, Black Seans

СКОРПИОН
С борбения си характер Скорпионът прави това, което си намисли. Неговият девиз е: "Всичко или нищо!" Ако съумеете да го предразположите, смятайте, че имате верен приятел. Скорпионите харесват сини цветя, може би защото това е цветът на тяхната стихия - водата и този цвят ги успокоява. Те обичат финия аромат на нарциси. Цитрусовите аромати стимулират духовните им сили. Миризмата на ванилия подобрява настроението на нервния Скорпион, изглажда душевните му конфликти и го прави по-достъпен. Скорпиона можете за впечатлите с асиметричен флакон в тъмносиня, тъмночервена или наситено зелена опаковка.
Подходящи аромати за Скорпиона:
Contradiction, Extravagance, D"Amarige, Vanessa
Tommy, L"Eua D"Issey, Eternity, Dune

СТРЕЛЕЦ
Повечето Стрелци са родени оптимисти. Тяхната стихия - огънят им помага в търсенето на техните идеали. Благодарение на своето положително отношение към света и хората, те имат много приятели. Букет гербери ще накара сърцето на Стрелеца да трепне, а ароматът на лавандула, цитруси и мъх за него е като "жива вода". На Стрелеца ще се хареса един флакон с нетрадиционна форма в кралско-син или огненочервен цвят.
Подходящи аромати за Стрелеца:
B.de Ricci, Sculpture, S.Jacomo, Champs Elysees З
Escape, One, Bulgari, Dolce & Gabbana

КОЗИРОГ
За хората от този зодиакален знак традициите, редът и чувството за отговорност не са празни думи. Козирозите обичат камелията. Харесват им парфюми с тютюнев аромат и дъх на кожа. Пленява ги ароматът на жасмин. Тръпчивият аромат на мъх, дървесина и билки стимулира тяпната концентрация. подарете им тръпчиво-свеж парфюм с цветно-плодов акцент в масивен флакон и тъмна опаковка, например с цвят на антрацит, тъмносин или тъмно-зелен цвят.
Подходящи аромати за Козирога:
Ocean Dream, Organza, Dolce Una, Rocco Barocco Silver
Hugo, Yatagan, Havana, Green Jens

ВОДОЛЕЙ
Водолеят държи изключително много на чувството си за свобода и независимост. Той постоянно търси нещо ново и се стреми да предвиди бъдещето. Има склонност към парфюми с елегантен цветен аромат, особено на роза или портокалово дърво.Тези аромати го опияняват и едновременно с това му действат успокояващо, стимулират неговите духовни сили. Желателно е опаковката на подаръка за Водолея да бъде виолетово-червена или студеносиня и задължително със сребристи оттенъци.
Подходящи аромати за Водолея:
1881-Cerruti, XS, Oh La la, Anais Anais,
Kenzo, Polo Sport, Opium, Roma Uomo

РИБИ
Независимо че Рибите са деликатни и чувствителни, те са способни и на енергични действия, което им позволява да се справят решително с неприятностите. Те имат силно развита подсъзнателна връзка с лилията и орхидеята. Чувството им за красота намира израз в предпочитанието им на аромати на редки цветя и мъх. Мирисът на мимоза вдъхновява и стимулира Рибите, подтиквайки ги към нови дейности, усилва способността им да се вживяват в чувствата и настроенията на близките им. Тежките балсамни аромати на мъх и амбра пробуждат в тях нежни чувства и разпалват фантазията им. Рибите могат да бъдат зарадвани с флакон в необикновено нежна форма, опакован в пастелен цвят.
Подходящи аромати за Риби:
Champs Elysees, Roma, Jungle, Diva
Fahrenheit, Sculpture, One Men Show, Minotaure

Няма коментари: