Архив на блога

четвъртък, 24 януари 2008 г.

Диета според зодията

ОВЕН

Овните сами могат да си съставят подходящата диета, като съберат в нея само храните, които обичат. Но така да си направят сметката, че ежедневно чрез храната и напитките да поглъщат не повече от 1250-1500 калории. Овните трябва да консумират продукти с ниско съдържание на захари мазнини. Най-подходящият спорт за тях са бойните изкуства, тай бо.

ТЕЛЕЦ

Телците трябва да спрат да се тъпчат с шоколад и десерти. Трябва да забравят сладкото за известно време. Но ако не могат да забравят сладкото то поне трябва да го ограничат наполовина. Диетата им трябва да съдържа храни с ниско съдържание на мазнини. Най-добре е да пируват със сладкиши веднъж в седмицата. През останалите 6 дни никакво сладко! За Телците движението е жизнено важно. Разходки на чист въздух и в планината са направо балсам за тялото и душата им. Препоръчително е поне веднъж в седмицата да правят излет в извън града. Аеробика, бягане, спортно ходене, спортни танци са спортове, които ще ги накарат да се чувстват добре и удовлетворени.

БЛИЗНАЦИ

Всяка диета в един момент се оказва скучна за Близнаците. Затова по-добре да напълнят хладилника с разнообразни, но нискокалорични продукти – нискомаслено кисело мляко, зеленчуци, плодове, риба. Трябва да се стремят всеки ден да приемат не повече от 1500 калории. Препоръчително е разделното хранене. Хубаво е по един път в седмицата да си определят по един плодов и рибен ден. Най–подходящи за тях са танците или тренировките във фитнес зала. Важно е всеки път да опитват различно спортно занимание, за да им е интересно и забавно.

РАК

На Раците са нужни не повече от 1500 калории на ден. Те трябва да приемат здравословни храни, но с ниско съдържание на мазнини – мюсли, риба. Пържените храни са противопоказни за тях. По-добре е да наблегнат на задушените и печените храни. Тъй като харесват всичко свързано с водата, водните спортове са тяхната стихия. Подходящи спортове за тях са плуване, ветроходство, сърфинг и др.

ЛЪВ

Ако могат да се справят с вълчия си апетит и наблегнат на по-здравословното хранене, няма да им е нужна строга диета. Пикантните храни и алкохола не са здравословни за Лъвовете. По добре да консумират много плодове – киви, авокадо и всякакви цитрусови плодове. Подходящо за тях е един път в седмицата да си съставят график за плодов ден. Относно спорта истинско удоволствие биха им доставили онези спортове, които съчетават полезното с приятното – ски, фигурно пързаляне, танци, тенис, сърфинг.

ДЕВА


В никакъв случай Девите да не посягат към тлъстите и мазни храни. За тях полезни са суровите продукти. Трябват да включат в диетата си пречистващи храни като мюсли, сухи или сушени плодове, пълнозърнест хляб. Тези храни ще им помогнат да натрупат енергия. На Девите се препоръчва индивидуална програма за спортуване. Добре е да съчетаят спортните упражнения с подходяща дихателна програма.

ВЕЗНИ


На Везните не им представлява трудност да пазят диети. За тях подходящо е разделното хранене или разтоварващите плодови и зеленчукови дни. Дневната им дажба не бива да превишава 1500 калории, а храната им трябва да съдържа всички необходими елементи. Не бива да се изкушават да хапват нещичко между обяда и вечерята. Трябва да се откажат от бургерите, пиците и сандвичите. За тях подходящ спорт е йога, каланетика, пилатес.

СКОРПИОН

Скорпионите имат желязна воля и затова биха издържали всякакъв вид диети. Първоначално трябва да ограничат мазните храни. Трябва да приемат не повече от 1500 калории на ден. Така по-бързо ще смъкнат няколко килограма и това ще ги зареди с енергия. Не бива да ядат нощем, късно вечер или когато са стресирани. Подходящи спортове за тях са танци, стречинг, бягане.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците не бива да приемат повече от 1500 калории на ден. Трябва да ограничат бирата, кафето и алкохола. За тях е подходящо здравословното разделно хранене. Препоръчително е да спортуват тенис, волейбол и баскетбол.


КОЗИРОГ

Козирогът трябва да поиска силно да намали теглото си, за да започне каквато и да било диета. Те постигат успехи само ако са желязно мотивирани. Успеха за постигане на желаната фигура им е гарантиран само чрез стриктно контролиране на приеманата от тях храна. За тях подходящо е вегетарианството. Трябва да се стараят да не консумират храна след 19.00 часа. Подходящи спортове за тях са фитнес, бягане, плуване и фигурно пързаляне.

ВОДОЛЕЙ

Водолеите трябва да се стремят в своята диета да не надхвърлят 1250 калории на ден. Препоръчително е да консумират от любимите си плодове и зеленчуци. Не се препоръчва да хапват сладкиши, които са голямо изкушение за тях. За тях идеални спортове са да карат ролкови кънки или скейтборд. Зимните спортове също са подходящи за тях.

РИБИ

Чувствителните и артистични Риби по натура обичат да отслабват по книга. Те ежедневно трябва да включват в менюто си пълнозърнест хляб, ориз, картофи, плодове и зеленчуци, прясно и кисело мляко, сирене. За тях най-подходящи са танците, плуване и фитнес.

Няма коментари: