Архив на блога

вторник, 22 януари 2008 г.

Зодии и професия

Овен
Изцяло подвластни на планетата Марс, представителите на този знак ще бъдат особено добри в професии, свързани с огъня и желязото. Овните са изключително добри военни със своята податливост на дисциплина. Но не забравяйте - всеки занаят, свързан с огън и желязо.


Телец
В прегръдките на Венера. Телците са създадени да творят изкуство и красиви форми. Но като земен знак Телецът може да се насочи и към професии, свързани със земята (почвознанието). Той е отличен градинар, декоратор в къщи и градини. Телецът е и добър земеделец.


Близнаци
Подвластни на Меркурий, Близнаците имат добри данни в областта на комуникациите, преговорите, всякаква дипломация. Най-добра изява Близнаците получават в средствата за масово осведомяване (преса, радио и телевизия) или пропаганда (реклама, връзки с обществеността). Близнак - това означава също и търговец (преди всичко контакти и външна търговия).


Рак
Този знак не е сам по себе си носител на енергия или динамика, обикновено родителите му избират професия. И понеже стана въпрос за родителите, нека те имат предвид даденостите и заложбите на Рака, който е добър изпълнител и обича да зависи от друг. Така че ако бащата има семейно предприятие или търговия, спокойно може да назначи сина или дъщеря си. Раците обичат да се занимават с хранителни продукти, дрехи, деца и животни. Ще намерят своето място в живота в ресторантьорството, търговията, дори на сцената. Раците са също добри преподаватели.


Лъв
Лъвовете имат подчертано чувство за самостоятелност, те са свободолюбиви и умират да се показват и скрито да „блестят" пред обществото. Лъвът е добър началник, но с развързани ръце. Но тъй като е подвластен на Слънцето, всичко, което блести (злато и диаманти), го привлича. Лъвовете са родени бижутери. Подхождат им и сценичните професии.


Дева
Подвластна на Меркурий, Девата често има наклонност към интелектуалните професии, както и към общуването. Но тъй като под влиянието на Сатурн мисълта и реакциите им са рядко бързи и енергични. Девите ще успеят в поприще, което изисква прецизност, а не скорост, а именно - медицина, фармация, статистики, архиви, химия, часовникарство.


Везни
Под влиянието едновременно на Венера и на Меркурий, везните изпъкват с чара и словоохотливостта си. Майстори са на „забаламосването". Стават отлични следователи, детективи, специалисти по маркетинг; обществени контакти. Ще ги откриете и, като продавачи в луксозни магазини, както и в адвокатурата, където на всяко дело ще ви шашнат с ораторските си качества.


Скорпион
Скорпион, това значи агресивност, дори и насилие в крайност. Ще ги откриете там, където се намесва душата, тайнството, мистиката, сексът и усложненията около него. Тези хора имат нужда да чувстват силата си. Скорпионът е добър акушер и гинеколог, става и за полицията заради известната си тайнственост. Пратете го да обикаля пещерите и земните недра, ще се прояви добре. Окултните науки също са' негов запазен периметър.


Стрелец
Стрелците имат особена нужда от самоизява и самодоказване. Те трябва да играят определена роля в живота. Направете ги ръководители, особено във вестник или списание, няма да съжалявате. Стрелецът знае къде, по колко, под каква форма. Той владее изкуството на съчетанията. Но Стрелецът е и добър ветеринар, туристически агент, особено подходящ е за дипломатическото поприще, както и като проповедник в църква.


Козирог
Изцяло подвластен на Сатурн, козирогът е напълно интровертен човек (скрит, външно може да ви изглежда отворен, но няма да получите информация за това, как се чувства. какво мисли и крои). Той обича да класифицира, осчетоводява, подрежда, да администрира и въобще да властва. Търсете го в професиите, които изискват интелектуално напрягаме, съсредоточаване. Може да бъде счетоводител, но и зидар, дърводелец, часовникар, дори пастир - ще може спокойно да размишлява...


Водолей
Под влиянието на Уран, новаторството е заложено във водолея. Той е алтруист и човеколюбец. Ще се реализира отлично като социолог, етнолог, или политик-революционер с леви идеи. Препоръчват му се и инженерните науки и всичко, свързано с техниките, например аудиовизуалните професии.


Риби
Под влиянието на Нептун и Юпитер Рибите (както и самото им име показва) се представят отлично във водата – моряци, капитани на кораби, риболовци. Но Рибите обичат и да помагат на ближния, за това ще ги откриете и в здравеопазването. Астрологията и астрономията също не са им чужди.

Няма коментари: